Clafoutis cu cirese este un desert de inspiratie franceza. Se prepara foarte rapid si se serveste, de regula, rece.
Foto: storyofakitchen.com
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 oua
5 linguri zahar
1 cana lapte (200 ml)
5 linguri faina
2 pliculete zahar vanilat
1 varf de cutit de sare
30 g unt
300 g cirese
Mod de preparare
Spala ciresele, curata-le de samburi si codite, apoi aseaza-le intr-o tava unsa cu putin unt.
Separat, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva zaharul si compozitia isi dubleaza volumul.
Adauga laptele, sarea si, la final, faina cernuta. Amesteca pana la omogenizare, apoi toarna aceasta compozitie peste cirese.
Da prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30 minute.
Dupa ce se raceste foarte bine, pudreaza desertul cu zahar si taie-l felii.
Tipul bucatariei
Internationala