Clafoutis cu cirese

| | Actualizat: 2012-08-13 21:48:41

Clafoutis cu cirese este un desert de inspiratie franceza. Se prepara foarte rapid si se serveste, de regula, rece.

Foto: storyofakitchen.com

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 oua

5 linguri zahar

1 cana lapte (200 ml)

5 linguri faina

2 pliculete zahar vanilat

1 varf de cutit de sare

30 g unt

300 g cirese

Mod de preparare

Spala ciresele, curata-le de samburi si codite, apoi aseaza-le intr-o tava unsa cu putin unt.

Separat, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva zaharul si compozitia isi dubleaza volumul.

Adauga laptele, sarea si, la final, faina cernuta. Amesteca pana la omogenizare, apoi toarna aceasta compozitie peste cirese.

Da prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30 minute.

Dupa ce se raceste foarte bine, pudreaza desertul cu zahar si taie-l felii.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre