Incanta-ti papilele gustative cu clatitele cu vanilie, o combinatie perfecta intre gustul traditional al clatitelor si aroma delicata de vanilie. Fiecare muscatura este o placere dulce si rafinata, potrivita pentru micul dejun sau deserturi speciale.
Ingrediente
Pentru clatite:
-
300 g faina
-
550 ml lapte
-
3 oua
-
50 g unt topit
-
2 linguri zahar
-
1 praf de sare
-
1 lingurita esenta de vanilie
-
Coaja rasa de la o lamaie
Pentru crema de vanilie:
-
300 ml lapte
-
200 ml frisca lichida
-
2 linguri amidon de porumb
-
3 linguri zahar
-
1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare
Clatite pufoase:
-
intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza.
-
Adauga treptat laptele, apoi faina cernuta, amestecand continuu cu un tel pentru a evita cocoloasele.
-
Toarna untul topit, esenta de vanilie si coaja de lamaie, amestecand bine.
-
Lasa compozitia sa se odihneasca 15-20 de minute.
-
incinge o tigaie antiaderenta si unge-o usor cu unt sau ulei.
-
Toarna cate un polonic de aluat si intinde-l uniform.
-
Coace fiecare clatita aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte, pana devine aurie.
Crema de vanilie:
-
intr-un vas, amesteca amidonul cu zaharul si toarna treptat laptele rece, amestecand continuu.
-
Pune vasul pe foc mic si amesteca pana se ingroasa.
-
Ia crema de pe foc si adauga esenta de vanilie.
-
Las-o sa se raceasca, apoi incorporeaza frisca lichida batuta, pentru o consistenta aerata.
Asamblare:
-
Umple fiecare clatita cu crema de vanilie si ruleaz-o sau impatureste-o.
-
Optional, poti presara zahar pudra sau topping de ciocolata deasupra.
Pofta buna!
Sursa: www.gandul.ro
Sursa foto: freepik