Nu e asa ca ti-e dor de gustul copilariei? Cu deserturi simple, dar atat de gustoase? Iti propunem o reteta veche, mostenita din generatie in generatie - colarezi cu lapte.
Foto: goodfood.ro
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 l lapte
1 esenta vanilie
150 g faina
50 ml apa
10 linguri zahar
1 praf de sare
Mod de preparare
Pune laptele la fiert cu sare, zahar si vanilie, iar intre timp pregateste colarezii.
Pregateste un aluat tare din faina si apa, pe care il freci simplu in palme, pana iti rezulta un fel de cocoloase de faina.
Dupa ce a fiert laptele, adauga colarezii si lasa la fiert inca 5 minute. Trebuie sa obtii un fel de ciulama subtire, cu cocoloase.
Serveste colarezii cu lapte calzi sau reci, dupa gust.
Trucuri
Poti folosi putina coaja de lamaie pentru a da o aroma mai placuta acestui desert.
Tipul bucatariei
Romaneasca