Coltunasi cu gem de prune

| | Actualizat: 2012-07-25 14:48:21

Cand ai pofta de un desert simplu, de post, poti pregati niste coltunasi cu gem de prune.

Foto: gurmandino.ro

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

300 g faina

200 g gem de prune

100 g zahar

50 g margarina

10 g sare

Mod de preparare

Pregateste un aluat de consistenta potrivita din faina, sare, apa calda, apoi framanta-l bine. Bate-l de masa de cateva ori, pentru ca aluatul sa se fragezeasca.

Intinde o foaie de circa 4 mm grosime, apoi taie patrate. Pe fiecare dintre aceste patratele pune cate-o lingura de gem de prune.

Indoaie patratele sub forma de triunghi, apoi inchide-le bine, presandu-le cu dintii furculitei.

Fierbe coltunasii in apa clocotita, circa 5 minute.

Scoate coltunasii, presara deasupra lor zahar si margarina topita, apoi da-i la cuptor circa 10 minute.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre