Crema caramel pentru torturi si prajituri se prepara rapid si este foarte gustoasa. In ea mai poti adauga si un baton de vanilie, pentru un plus de savoare.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
300 grame zahar
600 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
4 oua
Mod de preparare
Topeste 70 de grame de zahar intr-o cratita si adauga si o lingura de apa, cat sa se dizolve frumos. Siropul va incepe sa fiarba si va deveni maroniu. Adauga inca 70 de grame de zahar si incorporeaza treptat si laptele.
Lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba. Adauga vanilia. Separat, bate bine ouale si incorporeaza treptat in crema de caramel. Adauga si restul de zahar si lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba.
Amesteca din cand in cand, pana cand obtii o crema omogena. Mai lasa sa fiarba timp de 40 de minute, la foc mic. Crema de caramel se foloseste la diverse prajituri si torturi.
Tipul bucatariei
Bucatarie internationala