Crema pariziana se serveste simpla, in cupe individuale, dar poate fi pregatita si pentru umplerea prajiturilor diverse, cum ar fi eclere, torturi sau pandispan.
Foto: beetnik.wordpress.com
Timp de preparare
20 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
250 g ciocolata
250 ml frisca lichida (smantana)
Mod de preparare
Toarna smantana intr-o oala de inox si pune-o pe aragaz, la foc mic, sa fiarba.
Rupe ciocolata in bucati potrivite, apoi pune-le la topit in smantana clocotita. Amesteca bine, astfel incat sa obtii o compozitie omogena.
Toarna crema de ciocolata intr-un vas, apoi da-o la congelator o jumatate de ora.
Scoate crema de la frigider si mixeaz-o cu un mixer la viteza superioara, pana obtii o spuma aerata.
Toarna crema in cupe si serveste-o cu fructe de sezon.
Trucuri
Poti pregati aceasta crema fie din ciocolata alba, fie din ciocolata neagra, dupa preferinta.
Tipul bucatariei
Internationala