E foarte usor sa-ti pacalesti micutul sa consume delicioasele banane, daca alegi sa-i pregtesti un desert atractiv.
Foto: australianbananas.com.au
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
4 banane coapte
200 g aluat foietaj (dezghetat)
2 linguri zahar brun
1/2 lingurita scortisoara
3 linguri lapte degresat
inghetata (optional)
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 220 de grade.
Taie aluatul fasii lungi, late de circa 2 cm. Curata bananele de coaja, apoi imbraca-le cu fasiile de aluat.
Unge cu putin lapte bananele infasurate in aluat, apoi presara deasupra zahar amestecat cu scortisoara.
Da croissantele la copt, circa 10 minute sau pana observi ca aluatul se rumeneste. Lasa croissantele la racit, inainte de a le servi copiilor.
Trucuri
Serveste croissantele cu inghetata de vanilie alaturi.
Tipul bucatariei
Internationala
Numar de portii
4