Croissante cu banane

| | Actualizat: 2012-05-17 15:46:04

E foarte usor sa-ti pacalesti micutul sa consume delicioasele banane, daca alegi sa-i pregtesti un desert atractiv.

Foto: australianbananas.com.au

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

4 banane coapte

200 g aluat foietaj (dezghetat)

2 linguri zahar brun

1/2 lingurita scortisoara

3 linguri lapte degresat

inghetata (optional)

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 220 de grade.

Taie aluatul fasii lungi, late de circa 2 cm. Curata bananele de coaja, apoi imbraca-le cu fasiile de aluat.

Unge cu putin lapte bananele infasurate in aluat, apoi presara deasupra zahar amestecat cu scortisoara.

Da croissantele la copt, circa 10 minute sau pana observi ca aluatul se rumeneste. Lasa croissantele la racit, inainte de a le servi copiilor.

Trucuri

Serveste croissantele cu inghetata de vanilie alaturi.

Tipul bucatariei

Internationala

Numar de portii

4

Citeste si despre