Pentru ca pietele sunt pline cu pepeni galbeni parfumati, iti recomandam un desert lejer, dar foarte gustos.
Foto: wholegraintexan.blogspot.ro
Timp de preparare
20 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 kg pepene galben
200 ml apa
100 g zahar granulat
3 lingurite zeama de lamaie
2 lingurite ghimbir ras
Mod de preparare
Pune mai intai intr-o tigaie apa, zaharul, sucul de lamaie si ghimbirul. Lasa compozitia pe foc pana cand da in clocot.
Lasa siropul respectiv sa fiarba circa 5 minute.
Ia tigaia de pe aragaz si las-o la racit, pana ajunge la temperatura camerei.
Foloseste o spatula rotunda, pentru inghetata si scobeste cu ea pepenele galben astfel incat sa obtii o bila de fruct. Pune bilele in castronase, toarna peste ele sirop de ghimbir si apoi decoreaza-le cu fulgi sau bombonele decorative.
Trucuri
Poti sa tragi putin fructele intr-o tigaie, cu un cubulet de unt.
Tipul bucatariei
Internationala