Eclere cu frisca

| | Actualizat: 2012-05-10 16:21:27

Eclerele cu umplutura de frisca sunt apreciate deopotriva de cei mari si cei mici si reprezinta desertul ideal pentru o petrecere.

Foto: dinorasulmeu.ro

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Pentru aluat

2 cani ulei

3 cani apa

2 cani faina

12 oua

Pentru umplutura

500 g frisca batuta

Pentru finisare

8 linguri zahar pudra

4 linguri apa

2 linguri cacao

100 g unt

Mod de preparare

Pune la fiert apa si uleiul, iar cand acestea clocotesc, adauga faina dintr-o data si amesteca cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.

Dupa ce ai incorporat faina, lasa aluatul respectiv la racit.

Adauga ouale unul cate unul. Cu ajutorul unui posh (capul stelat) formeaza eclere lungi, cam de 5 centimetri. Pune-le la copt, pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasa eclerele la copt, la foc mic (170 grade), timp de 30 de minute, fara sa deschizi usa cuptorului prea des.

Pregateste glazura de ciocolata. Pune intr-un ibric untul, zaharul, apa si cacaua si topeste-le pe aragaz, la foc mic.

Umple eclerele racite si taiate pe lungime cu frisca batuta. Acopera eclerele cu glazura de ciocolata sau pudreaza-le cu zahar.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre