De obicei nu imi plac prajiturile cu crema de unt sau margarina. Desi poate este o opinie mai "ciudata", sincer consider ca o crema care este doar un amestec de unt cu vanilie, zahar si cacao nu se poate numi crema. Eu as numi-o unt cu aroma de cacao sau altele…
De aceea fie folosesc creme din comert, fie fac creme care presupun ingrediente mai rezonabile si poate chiar mai sanatoase!
Reteta de faguri este una din preferatele mele. As spune ca fagurii sunt wafele romanesti. Reteta de jos este o combinatie intre ceea ce am gasit pe internet si imaginatia mea.
- 3 oua;
- 4 linguri de zahar;
- 4 linguri ulei;
- 5 linguri lapte;
- vanilie;
- o lingurita plina cu praf de copt;
- sare.
Ouale le batem cu sarea, adaugam zaharul, uleiul, laptele, apoi amestecam praful de copt cu faina si o amestecam cu ouale. Omogenizam bine, apoi coacem cate o vafa mare pe aparatul pentru vafe, pana devine maroniu deschis. Dupa ce scoatem vafele din aparat, le taiem dupa forma de inimioara lasata de aparat, ca in poza de mai jos.
Dupa ce am facut acest procedeu cu toate, le umplem cate doua cu dulceata mai groasa care sa nu curga. Topim ciocolata cu lapte la bain marin, luam cu lingura si ungem cate un fagure, presaram nuca, si lasam la uscat.
Puteti folosi si alta reteta pentru vafe tot sub aceasta forma! Sunt foarte delicioase asa! Si ieftin si rapid de facut! Mult spor si pofta buna.