Fursecuri cu crema

| | Actualizat: 2012-06-22 10:46:04

Fursecuri cu crema - ce desert poate fi mai gustos si savuros decat niste fursecute umplute cu crema de cacao?

Foto: reimanpub.com

Timp de preparare

120 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

Pentru aluat

1 kg faina

4 oua

200 g zahar

200 ml lapte

200 ml ulei

esenta de rom

2 pliculete praf de copt

2 pliculete zahar vanilat

Pentru crema

200 g zahar

200 g unt

2 1/2 linguri cacao

150 g nuca macinata

esenta de rom/vanilie

Mod de preparare

Incepe sa prepari aluatul de fursecuri. Amesteca, intr-un castron, laptele, zaharul, uleiul, ouale, esenta si pliculetele de zahar vanilat. Bate bine compozitia cu telul pana cand se topeste zaharul.

Separat, amesteca intr-un bol faina cu praful de copt si toarna-le apoi, in ploaie, in compozitia de lapte. Incorporeaza faina si framanta aluatul pana devine nelipicios.

Imparte aluatul in patru si intinde fiecare foaie, nu mai groasa de un deget, deoarece fursecurile mai cresc la cuptor.

Ia niste forme speciale de fursecuri si incepe sa decupezi in aluat.

Baga cate o tava la cuptor si intre timp prepara crema.

Freaca putin untul pana devine spuma, adauga cacao si amesteca bine. Adauga zaharul, nucile si esenta de vanilie/rom. Amesteca bine si umple fursecurile, punand cate o lingurita din acest amestec intre ele.

Citeste si despre