Fursecurile cu jeleu au un gust deosebit si arata foarte bine pe o masa festiva, alaturi de alte prajituri.
Foto: theurbanbaker.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
150 g unt/ margarina
90 g zahar pudra
250 g faina
1 galbenus
1/2 plic praf de copt
2 linguri zeama de portocala
1 praf de sare
vanilie
100 g jeleu, la alegere
Mod de preparare
Mixeaza galbenusul cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga untul si continua mixarea, apoi pune esenta de vanilie, zeama de portocale si toarna si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Omogenizeaza aluatul si formeaza o bila pe care o dai la frigider, circa 20 de minute.
Scoate aluatul de la rece si formeaza bilute, de marimea unei nuci, pe care le pui pe o tava tapetata cu hartie de copt. Formeaza in mijlocul lor niste gropite, pe care le umpli cu jeleul preferat.
Pune fursecurile la copt, la 200 de grade, pana ce devin usor aurii. Lasa fursecurile la racit si, dupa plac, le poti pudra cu zahar.
Tipul bucatariei
Internationala