Cine poate refuza niste fursecuri langa cafeaua aburinda de dimineata? Iar daca acestea mai au si nuca in compozitie, cu siguranta nu ai cum sa dai deoparte aceasta reteta.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
300 g faina
150 g nuci macinate
150 g zahar pudra
1 pachet unt
1 esenta vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare
Lasa untul la temperatura camerei, circa o ora, apoi freaca-l cu zaharul, pana devine spuma.
Adauga esenta de vanilie, un praf de sare, nucile macinate si faina. Framanta bine compozitia, pana ce obtii un aluat omogen. Pune aluatul la rece, minim o ora.
Intinde aluatul ca foaie groasa, apoi decupeaza forme de fursecuri, dupa preferinta. Pune fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la copt, circa 20 de minute, la 180 de grade.
Optional, poti pudra fursecurile cu zahar sau le poti acoperi cu glazura de ciocolata.
Tipul bucatariei
Internationala