Fursecurile cu vanilie nu sunt doar un desert delicios, ci si gustari practice pentru copiii mici, dornici sa rontaie mereu cate ceva. Iar cand sunt facute in casa, sunt si sanatoase!
Foto: articlesweb.org
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
250 g unt
150 g zahar
1 oua
3 linguri esenta de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
300 g faina
Mod de preparare
Lasa untul afara, la temperatura camerei, pentru a deveni moale si cremos. Amesteca-l apoi cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si cu galbenusul de la ou (nu se foloseste si albusul).
Pune apoi faina, in ploaie, amestecand continuu pana devine aluat. Infasoara-l in folie si pune-l jumatate de ora la frigider.
Scoate-l, intinde-l in mai multe foi, cu grosime de 5 mm, si incepe sa decupezi fursecuri cu diverse forme de prajituri.
Incinge cuptorul, pregateste o tava, pe care pui hartie de copt, si asaza fursecurile.
Baga-le la cuptor aproximativ 20 de minute sau pana se rumenesc pe margine.