Galacto bureko

| | Actualizat: 2012-10-10 15:27:38

Galacto bureko este o placinta traditionala greceasca, cu foitaj si umplutura de lapte. Acest desert va fi aromatizat cu coaja de lamaie rasa si coaja de portocala.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Crema

1 l lapte

150 g amidon

6 galbenusuri

100 g zahar

1 lingurita vanilie

2 linguri unt

Sirop

150 g zahar

200 ml apa

coaja rasa lamaie

coaja rasa portocala

Foi

1 pachet foi placinta

100 g unt nesarat

Mod de preparare

Pregateste mai intai crema de lapte. Pune laptele la fiert, iar separat mixeaza galbenusurile cu zaharul si amidonul.

Dupa ce laptele a fiert, adauga amestecul de galbenusuri si esenta de vanilie. Lasa crema la foc mic, amestecand in continuu, pana se ingroasa ca o budinca. Adauga si untul.

Lasa apoi budinca la racit si pregateste siropul de zahar. Pune apa cu zaharul la fiert, adauga aromele si lasa totul la foc mic, pana ce obtii un sirop gros, ca de dulceata.

Desfa foile de placinta, unge-le cu unt topit si imparte-le pe jumatate.

Aseaza prima jumatate de foi intr-o tava, acopera totul cu crema de lapte, apoi pune cea de- doua jumatate de foi.

Pune placinta la copt, la 180 de grade, circa 25 de minute.

Scoate placinta, portioneaz-o, apoi toarna deasupra ei siropul racit.

Tipul bucatariei

Greceasca

Citeste si despre