Chiar daca generatia copiilor din ziua de azi are la dispozitie alimente din ce in ce mai sofisticate, gustul dulciurilor traditionale nu ar trebui dat uitarii. Bunicile din satele romanesti le pregateau nepotilor la fiecare inceput de vara niste minunate gogosi cu flori de salcam. Iata reteta care nu trebuie sa va lipseasca din colectie.
Foto: lulu-povestidinbucatarie.blogspot.com
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
0,5 l lapte
2 oua
350 g faina
ulei, pentru prajit
100 g zahar pudra
flori de salcam
Mod de preparare
Amesteca ouale cu laptele si faina, astfel incat sa obtii un fel de aluat de clatite, dar cu o consistenta ceva mai groasa.
Ia florile de salcam bine spalate si scufunda-le in aceasta compozitie, ajutandu-te de o lingura.
Pune gogoselele obtinute la prajit, intr-o tigaie cu ulei incins.
Intoarce gogosile de salcam pe ambele parti si ai grija sa fie bine patrunse, dar nu arse. Lasa gogosile la scurs, pe servete de bucatarie.
Pudreaza gogosile cu zahar si serveste-le caldute.
Trucuri
Spala foarte bine florile de salcam, astfel incat sa nu ramana pe ele praf sau insecte.
Tipul bucatariei
Romaneasca