Laptele de pasare sau "Insulele plutitoare" este un desert delicat, usor de preparat si foarte gustos. Se poate servi cu sos caramel.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 litru lapte
4 oua
10 ml esenta de vanilie
200 grame zahar
1 praf de sare
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri. Combina galbenusurile cu zaharul si vanilia si adauga si cateva linguri de lapte. Lasa compozita deoparte.
Intre timp, fierbe laptele si bate albusurile cu putina sare, pana cand obtii o bezea consistenta. Cand laptele incepe sa fiarba, adauga cu o lingura bezeaua.
Lasa gramajoarele de bezea sa fiarba timp de 1 minut pe fiecare parte. Scoate-le apoi pe un platou.
In laptele in care a fiert bezeaua, adauga compozitia cu galbenusuri si amesteca continuu. Lasa sa fiarba timp de 5 minute.
Toarna crema in boluri si deasupra adauga bezeaua fiarta.
Tipul bucatariei
Frantuzeasca