Martipan delicios facut in casa

| | Actualizat: 2014-08-14 14:59:12

Martipanul! Pe cat de pompos suna, pe atat de simplu este de preparat. Si este foarte delicios daca stii reteta perfecta. Iata cum poti face acasa un martipan gustos, ideal pentru bomboane sau pentru ornat prajituri.

Timp de preparare

15 min.

Dificultate

  mica

Ingrediente

150 g faina de migdale

200 g zahar pudra

2 lingurite esenta de migdale

1 lingurita apa de trandafiri

2 linguri glucoza lichida

Mod preparare

Amesteca bine, de preferinta cu un robot de bucatarie, faina de migdale si zaharul pudra. Adauga apa de trandafiri si esenta de migdale si amesteca. Adauga apoi siropul de glucoza si mixeaza bine pana cand se formeaza un aluat consistent. Framanta-l si cu mana pe un blat de bucatarie, apoi formeaza un rulou si lasa-l la frigider.

Il poti folosi pentru a prepara bomboane de casa sau prajituri. Daca vrei sa ornezi cu el un tort, trebuie sa ii dai o consistenta mai solida. De aceea, adauga-i doua-trei linguri de faina de migdale in plus fata de cantitatea initiala. Trebuie sa obtii o pasta pe care sa o poti intinde cu sucitorul intr-o foaie. Martipanul de casa este bun cel putin o luna, daca il depozitezi in frigider.

Citeste si despre