Melon Glace (pepene cu inghetata)

| | Actualizat: 2012-05-31 16:22:44

Melon Glace este doar un nume mai pretentios pentru un desert foarte simplu - pepene galben cu inghetata, o reteta simpla, gustoasa si racoroasa in zilele fierbinti de vara!

Foto: cuisine.elle.fr

Timp de preparare

15 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

un pepene galben

50 g frisca

10 ml brandy

inghetata de vanilie sau de pepene galben

1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare

Taie pepenele intr-un capat (facandu-i un capac) si curata-l de coaja, dar nu de tot. Nu il taia in jumatate.

Goleste-l in interior de miez si seminte, presara zaharul vanilat pe margini, stropeste-l cu brandy si baga-l la frigider sau congelator un sfert de ora.

Scoate-l si umple-l cu inghetata, apoi orneaza-l cu frisca.

Se pot adauga si alte tipuri de inghetata si se pot folosi si topping-uri de fructe sau de ciocolata pe deasupra.

Se poate schimba si modul de prezentare. Poti taia pepenele cubulete si il poti pune in castronele speciale, alaturi de inghetata.

Tipul bucatariei

frantuzeasca

Citeste si despre