Mille Feuille

| | Actualizat: 2012-07-04 11:55:31

Mille feuille, in traducere exacta "mii de foi" este un desert pe baza de foietaj crocant cu crema de lapte si vanilie.

Foto: bestinseason.ie

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

250 g aluat foietaj

3 linguri gem de zmeura

150 ml frisca lichida

2 oua

60 g zahar pudra

300 ml lapte

Mod de preparare

Pune zaharul vanilat, ouale si faina, adauga apoi 3-4 linguri de lapte si amesteca bine, pana obtii o crema omogena.

Pune laptele la incalzit intr-o cratita, dar nu il lasa sa fiarba. Toarna laptele peste oua si freaca energic, apoi pune compozitia la bain-marie, pana se ingroasa crema. Lasa la racit, dar acopera crema cu film alimentar, sa nu faca pojghita.

Intinde aluatul subtire, apoi taie-l in 3 fasii, de aproximativ 10 cm latime si 30 cm lungime. Pune-le la copt, intr-o tava cu hartie de copt, pana capata o culoare aurie.

Lasa foile la racit, apoi intinde peste una dintre ele gemul de zmeura si frisca mixata, acoper-o cu cea de-a doua foaie, pe care pui crema de vanilie, iar in final, pune si a treia foaie.

Decoreaza prajitura cu zahar brun sau cu o simpla glazura obtinuta din zahar pudra si apa.

Trucuri

Foloseste fructe de sezon pentru decor.

Tipul bucatariei

Franceza

Citeste si despre