Mini Cheesecake cu Capsuni

| | Actualizat: 2025-03-07 17:50:42

Reteta desertului este perfecta pentru momentele in care iti doresti un desert rapid, delicios, dar si aspectuos. Ziua de 8 martie poate fi perfecta pentru a o incerca. Este simpla si rapid de preparat, din ingrediente putine si la indemana oricui. 

Ingrediente

Pentru crusta:

  • 300 gr biscuiti digestivi

  • 125 gr unt rece

  • 1 praf de sare

  • 2-3 linguri de lapte

Pentru crema si decor:

  • 500 gr mascarpone

  • 250 ml smantana pentru frisca

  • 175 gr zahar pudra cu aroma de vanilie

  • 1 praf de sare

  • 8 gr gelatina

  • 350 gr capsuni


Mod de preparare

1. Pregatirea crustei

  1. Zdrobeste biscuitii digestivi intr-un robot de bucatarie sau pune-i intr-o punga si zdrobeste-i cu un sucitor.

  2. Adauga un praf de sare si untul rece taiat cubulete, apoi mixeaza pana obtii o compozitie nisipoasa.

  3. Adauga 2-3 linguri de lapte pentru a lega compozitia.

  4. Tapeteaza forme de briose cu hartie si preseaza compozitia de biscuiti pe fundul fiecarei forme.

  5. Da tava la frigider pentru 20-30 minute, pana cand crusta se intareste.

2. Pregatirea cremei

  1. Hidrateaza gelatina in 50 ml de apa rece si las-o sa se umfle timp de 5-10 minute.

  2. intre timp, mixeaza mascarpone cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos.

  3. Separat, bate smantana pentru frisca pana obtii o textura ferma.

  4. incalzeste gelatina pe baie de aburi sau la microunde cateva secunde, fara sa o fierbi, apoi incorporeaz-o treptat in crema de mascarpone.

  5. Adauga frisca batuta si amesteca usor cu o spatula.

3. Montarea si decorarea mini cheesecakes

  1. Toarna crema peste blaturile de biscuiti din forme si niveleaza.

  2. Da mini cheesecake-urile la frigider pentru cel putin 4 ore, sau ideal peste noapte, pana se intaresc complet.

  3. Decoreaza cu capsuni proaspete taiate felii sau intregi inainte de servire.

Pofta buna!

Sursa: www.zcj.ro

Sursa foto: freepik

 

 

Citeste si despre