Mousse-ul cu iaurt si piure din fructul pasiunii face parte din categoria retetelor de vara, care nu necesita coacere la cuptor.
Foto: erlenbacher.de
Timp de preparare
30 minute+2 h (la frigider)
Dificultate
Usor
Ingrediente
Compozitie de iaurt
150 g iaurt gras
150 g smantana pentru frisca (rece)
3 linguri rase zahar pudra
Mousse
4 piersici coapte
3 bucati fructul pasiunii
2 linguri rase zahar tos
1/2 pliculet gelatina
1 albus de ou
2 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Mixeaza frisca cu zaharul, apoi adauga iaurtul si omogenizeaza bine. Imparte compozitia in cateva cupe sau pahare si da-le la rece pana este gata mousse-ul.
Curata piersicile de sambure si coaja, apoi pune bucatile de pulpa intr-un blender. Adauga si bucati de fructul pasiunii si mixeaza pana obtii un piure fin din aceste fructe.
Pune piureul intr-o craticioara, alaturi de zaharul tos si incalzeste usor, apoi incorporeaza gelatina hidratata, in prealabil, in apa rece. Mixeaza albusul de ou si toarna-l peste aceasta compozitie, adauga zaharul pudra si omogenizeaza bine.
Imparte mousse-ul peste paharele de iaurt si da totul la frigider inca doua ore.
Tipul bucatariei
Internationala