Negresa cu crema de branza este o varianta mai sofisticata a clasicei prajituri cu cacao.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Aluat
300 g ciocolata neagra
200 g unt
3 oua
200 g zahar
70 g faina
1/2 plic praf copt
1 varf cutit sare
Crema
250 g crema de branza
30 g zahar
1 esenta vanilie
1 lingura cu varf faina
1 ou
Mod de preparare
Topeste ciocolata in bain-marie si amesteca din cand in cand, pana ciocolata e topita.
Intre timp, freaca untul pana devine spumos. Separat, mixeaza ouale cu zahar pana compozitia devine spumoasa.
Pentru crema de branza, amesteca toate ingredientele.
Pentru blatul de negresa, incorporeaza untul in ciocolata topita. Adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea, apoi pune ouale cu zahar. Amesteca pana crema devine omogena.
Tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt. Toarna compozitia pentru negresa in tava si niveleaza aluatul.
Cu o lingura, pune deasupra crema de branza pe toata suprafata negresei si, cu o furculita, trece prin cele doua compozitii pana capata aspect marmorat.
Lasa negresa la 180 de grade pentru 30 minute.
Opreste cuptorul, deschide usa si lasa negresa sa se raceasca in cuptor.
Tipul bucatariei
Internationala