Nuttela preparata in casa este ideala pentru micul dejun. Se prepara repede si este foarte gustoasa. Va fi pe placul celui mic, la micul dejun, intinsa pe paine sau corn cu unt.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
200 grame alune de padure
360 grame ciocolata cu lapte tocata
20 ml ulei de rapita
30 grame zahar
10 grame cacao
3 ml extract de vanilie
2 grame sare
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 180 de grade. Aseaza alunele de padure intr-o tava si da la cuptor pentru 15 minute. Cand s-au copt, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet. Ai grja sa indepartezi coaja.
Topeste ciocolata la bain marie. Amesteca bine pana obtii o crema matasoasa. Lasa apoi sa se raceasca complet. Intr-un blender mixeaza alunele pana obtii o pasta. Adauga uleiul, zaharul, cacao, vanilia si sarea si mai amesteca.
Adauga si ciocolata topita si amesteca bine pana obtii o pasta consistenta. Transfera nutella intr-un borcan, sigileaza si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Nutella se consuma dupa ce s-a racit complet.