Majoritatea copiilor adora acest desert simplu, pregatit din ingrediente putine, dar foarte gustoase.
Foto: ponturibune.ro
Timp preparare
35 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
300 g orez
200 g zahar
1,5 l lapte
1 varf parf de sare
scortisoara
esenta vanilie
Mod de preparare
Spala orezul, apoi pune-l la fiert cu o cana de apa. Fierbe totul bine, pana se evapora apa.
Da orezul deoparte de pe foc si pune laptele la fiert, adaugand sarea si zaharul.
Dupa ce laptele a inceput sa clocoteasca, adauga orezul si lasa in continuare la fiert. Amesteca in permaneta, ca nu cumva sa se prinda orezul de cratita.
Aromatizeaza desertul cu esenta de vanilie.
Serveste orezul cu lapte in boluri individuale, cu scortisoara deasupra sau simplu.
Serveste acest preparat dupa ce l-ai lasat la racorit, circa 20 de minute.
Tipul bucatariei
Internationala