Pandispanul este o prajitura foarte asemanatoare cu checul, dar spre deosebire de acesta, nu se umple cu cacao sau alte ingrediente! Iata o reteta simpla si savuroasa de pandispan!
Foto: dulciurifeldefel.blogspot.com
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
6 oua
180 g zahar
150 g faina alba
coaja de lamaie si de portocala
1 pliculet de zahar vanilat sau putina esenta de vanilie
Mod de preparare
Separa galbenusurile de albusuri in doua boluri.
Freaca galbenusurile cu zahar, adauga esenta de vanilie sau plicul de zahar vanilat si cojile de lamaie si portocala, iar apoi incorporeaza usor faina.
Bate albusurile bine, cu un varf de sare, si adauga-le treptat peste galbenusuri.
Compozitia se toarna fie in tava de chec, unsa in prealabil cu grasime sau tapetata cu unt, fie in forma de tort sau tava rotunda.
Lasa pandispanul la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste usor deasupra. Testeaza daca este gata cu scobitoarea. Daca bagi scobitoarea si nu mai ramane nimic pe ea, inseamna ca este gata, daca iese din prajitura cu aluat pe ea, inseamna ca mai trebuie sa stea.
Dupa ce il scoti din cuptor si se raceste, pudreaza-l cu zahar pudra.