Pandispan cu citrice

| | Actualizat: 2012-07-20 14:30:33

Pandispanul cu citrice este extrem de aromat si poate fi servit langa o cana mare cu ceai.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

5 oua

200 faina

1/2 plic praf de copt

200 g zahar

150 g unt

1 lingurita scortisoara

coaja de portocala

coaja de lamaie

2 portocale

1 praf sare

Mod de preparare

Sparge ouale, apoi mixeaza-le cu untul pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga zaharul si faina amestecata cu praful de copt. Adauga scortisoara, coaja de citrice si un praf de sare.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt, toarna aluatul, iar deasupra acestuia aseaza feliile de portocale taiate cubulete.

Da pandispanul la copt, la foc mediu, circa 45 de minute.

Lasa pandispanul sa se raceasca in tava, apoi serveste-l simplu sau pudrat cu zahar.

Trucuri

Poti inlocui portocalele cu alte citrice, cum ar fi mandarinele sau clementinele.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre