Pandispanul cu gutui este un desert delicios, care va fi pe placul intregii familii.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 kg gutui
8 oua
400 g zahar
400 g faina
sare
vanilie
10 nuci
100 g zahar pudra
1 ceasca apa
1 lingura unt
1 lingura rom
Mod de preparare
Curata gutuile de seminte si de miezul tare, apoi taie-le felii subtiri si pune-le intr-o cratita emailata sa se inmoaie, pe foc mic. Pune peste gutui zaharul pudra, adauga o lingura de rom, apoi lasa fructele sa se raceasca.
Separa albusurile de galbenusuri si bate-le pana devin spuma, timp de 5 minute, cu o ceasca de apa. Adauga zaharul peste galbenusuri si continua mixarea pana ce iti rezulta o spuma consistenta. Toarna faina in ploaie, vanilia si nucile tocate marunt. Inglobeaza si albusurile.
Toarna alutul intr-o tava tapetata cu unt si faina, dupa ce, in prealabil, ai asezat pe fundul acesteia gutuile.
Da prandispanul la copt, la foc potrivit, circa 30 de minute, pana ce capata o nuanta aramie.
Taie prajitura abia dupa ce s-a racit.
Tipul bucatariei
Internationala