Panna cotta cu cafea

| | Actualizat: 2012-07-30 12:31:04

Panna cotta este un desert usor, de inspiratie italiana, care poate fi imbogatit cu tot felul de arome. Noi va propunem sa pregatiti reteta noastra de panna cotta cu cafea.

Foto: ouichefnetwork.com

Timp de preparare

35 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

1/2 plic gelatina

400 ml frisca lichida

100 ml cafea tare

1 lingurita scortisoara

50 g zahar

100 g ciocolata cu cafea

Mod de preparare

Pune gelatina la inmuiat in apa rece, apoi topeste ciocolata impreuna cu frisca, zaharul, cafeaua si scortisoara, la bain-marie.

Scurge gelatina de apa, apoi dizvolz-o in compozitia de frisca, amestecand continuu.

Ia oala cu compozitia de pe foc, strecoar-o printr-o sita, apoi toarn-o in cupe umezite cu apa rece.

Pune panna cotta la frigider, minim 3 ore.

Serveste panna cota simpla sau cu ciocolata rasa deasupra.

Trucuri

Poti aromatiza panna cotta cu lichior de cafea, de tip Kahlua.

Tipul bucatariei

Italiana

Citeste si despre