Panna cotta este un desert italian, asemanator cu o budinca.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
150 ml smantana de gatit
150 ml frisca indulcita
250 ml lapte
2 linguri zahar vanilat
1 plic gelatina
300 g capsuni
4 linguri miere
Mod de preparare
Pune gelatina la hidratat, conform instructiunilor de pe plic.
Pune laptele la fiert, impreuna cu zaharul si lasa-l sa dea in cateva clocote, apoi adauga zaharul vanilat, frisca si smantana lichida.
Omogenizeaza si lasa amestecul sa se incalzeasca, pana aproape de punctul de fierbere.
Opreste focul, adauga gelatina, apoi toarna panna cotta in vase individuale. Lasa formele la firgider, minim 3 ore.
Pregateste un sos din capsuni zdrobite, amestecate cu miere.
Serveste panna cotta stropita cu sos de capsuni.
Tipul bucatariei
Italiana