Papanasi de gris cu branza de vaci

| | Actualizat: 2012-09-07 09:30:56

Papanasii de gris cu branza de vaci se servesc ca desert, stropiti cu unt si zahar farin.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

200 g branza de vaci

100 g gris

50 g unt

50 g zahar pudra

1 ou

sare

Mod de preparare

Amesteca branza cu grisul, pune un praf de sare in amestec, apoi omogenizeaza. Adauga oul si amesteca bine aluatul.

Din aluatul obtinut formeaza bilute de marimea unei caise, pe care trebuie sa le pui la fiert in apa clocotita.

Cand pui papanasii la fiert, da focul mai mic.

Scoate papanasii dupa ce cad la fundul vasului in care au fiert, scurge-i bine de apa, apoi stopeste-i cu unt topit.

Pudreaza papanasii cu zahar vanilat si serveste-i calzi, ca desert.

Trucuri

Optional, poti presara deasupra acestor papanasi un sos de fructe, pesmet cu zahar sau dulceata preferata.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre