Papanasii fierti sunt usor de preparat, gustosi si satiosi. Sunt ideali pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce. Pot fi serviti cu gem sau dulceata.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
500 grame branza de vaci
2 oua
50 grame gris
40 grame faina
sare
10 grame zahar vanilat
60 grame zahar
200 grame pesmet
ulei
Mod de preparare
Amesteca branza cu ouale, faina, grisul, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Formeaza apoi papanasi pe care ii pui la fiert intr-o cratita cu apa clocotita.
Fierbe papanasii pana cand ies la suprafata, aproximativ 10 minute.
Intre timp, caleste pesmetul in putin ulei incins si transfera pe un platou. Amesteca pesmetul cu putin zahar. Dupa ce scoti toti papanasii din cratita tavaleste-i prin amestecul de pesment.
Papanasii fierti se servesc simpli sau cu diverse gemuri.
Tipul bucatariei
Bucatarie romaneasca