Papanasi fierti

| | Actualizat: 2013-04-09 17:21:41

Papanasii fierti sunt usor de preparat, gustosi si satiosi. Sunt ideali pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce. Pot fi serviti cu gem sau dulceata.

Timp de preparare

  60 minute  

Dificultate

 Usor

Ingrediente

500 grame branza de vaci

2 oua

50 grame gris

40 grame faina

sare

10 grame zahar vanilat

60 grame zahar

200 grame pesmet

ulei

Mod de preparare

Amesteca branza cu ouale, faina, grisul, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Formeaza apoi papanasi pe care ii pui la fiert intr-o cratita cu apa clocotita.

Fierbe papanasii pana cand ies la suprafata, aproximativ 10 minute.

Intre timp, caleste pesmetul in putin ulei incins si transfera pe un platou. Amesteca pesmetul cu putin zahar. Dupa ce scoti toti papanasii din cratita tavaleste-i prin amestecul de pesment.

Papanasii fierti se servesc simpli sau cu diverse gemuri.

Tipul bucatariei

Bucatarie romaneasca

Citeste si despre