Pariziene cu fructe - un desert savuros

| | Actualizat: 2018-10-24 00:00:00

Cand ii este pofta micutului tau de ceva dulce si nu mai ai idei, poti incerca aceste pariziene, care desi par complicat de facut, nu e deloc asa. De asemenea, umplutura este foarte sanatoasa si sigur ii vei incanta pe toti care vor gusta din acest preparat!

Ingrediente (16 bucati):

Pentru aluat

  • 600 ml lapte batut
  • 14 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 120 g unt nesarat cu 80% grasime (topit si racit)
  • 900 g faina tip 550/650

Pentru umplutura

  • 10 mere mari
  • O para mare
  • 2 banane potrivite
  • Scortisoara Ceylon
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • O mana de nuci
  • O mana de caju crud
  • 1 ou pentru uns pe deasupra

Mod de preparare:

Intr-un vas mare am turnat laptele batut, iar peste el drojdia uscata si am amestecat energic cu un tel. Am adaugat ouale intregi cu untul topit, iar dupa omogenizare cu telul am adaugat treptat faina, framantand pana am obtinut un aluat moale. L-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat la dospit o ora. Dupa o ora l-am mai framantat putin si l-am mai lasat la crescut inca vreo ora. Dupa aceea am portionat aluatul si am umplut fiecare bucata ca in imagini.

Umplutura am realizat-o din mere si pere rase (si stoarse de zeama) amestecate cu bananele pasate, fulgii de cocos, scortisoara si caju macinat impreuna cu nucile. Le-am copt in cuptorul preincalzit, circa 30 de minute, la foc potrivit.

Pare lung procesul, dar este destul de usor mai ales ca se realizeaza pe parcursul zilei si nu e nevoie sa le puneti la incercare rabdarea celor mici. Vor fi cei mai incantati sa savureze aceste pufosenii.

Citeste si despre