Prajitura Pavlova este un desert de origine australiana, o combinatie surprinzatoare de bezea, frisca si fructe.
Foto: wikimedia.org
Timp de preparare
120 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
5 albusuri ou
250 g zahar
1 lingura otet
1 lingurita amidon
500 ml frisca lichida
50 g zahar pudra
300 g fructe de padure
Mod de preparare
Bate albusurile spuma, intr-un vas perfect curat. Adauga zaharul treptat si continua mixarea pana se topesc cristalele de zahar.
Adauga otetul si omogenizeaza, apoi inglobeaza amidonul.
Toarna bezeaua intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt. Pune bezeaua la copt, la 100 de grade, timp de 60 de minute, avand grija sa lasi usa cuptorului intredeschisa.
Lasa blatul la racit, cateva ore.
Intre timp, pregateste frisca si indulceste-o cu putin zahar pudra.
Acopera blatul de bezea cu frisca, iar deasupra aseaza fructe de padure.
Tipul bucatariei
Internationala