Placinta cu dovleac este foarte aromata si se pastreaza proaspata cateva zile.
Foto: howaboutsomegreektonight.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 pachet foi de placinta
1 kg dovleac ras
200 g zahar
2 lingurite scortisoara
1 plic zahar vanilat
1 cub de unt
Mod de preparare
Pregateste mai intai umplutura de dovleac. Curata dovleacul de coaja, scoate-i semintele si miezul, apoi da-l pe razatoarea mare.
Pune dovleacul la calit, impreuna cu zaharul, amestecand permanent, pana se inmoaie. Adauga scortisoara pudra, pentru o aroma deosebita.
Imparte foile de placinta in doua parti egale. Unge-le cu putin unt pe fiecare in parte.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt aseaza jumatate din aluat, acoper-o cu umplutura de dovleac, apoi acoper-o cu cealalta jumatate de foi de placinta.
Pune placinta la copt, circa 30 de minute, la foc mic.
Serveste placinta dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.