Placinta cu iaurt

| | Actualizat: 2012-05-09 12:47:21

Placinta cu iaurt se serveste rece, pudrata cu zahar si este desertul potrivit pentru cei mici.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1/2 pachet foi de placinta

500 ml iaurt

300 g branza dulce

100 g zahar pudra

coaja rasa de lamaie

1 plic zahar vanilat

3-4 oua

50 g stafide

Mod de preparare

Imparte aluatul de placinta in jumatate. Unge foile de placinta cu putin ulei intre ele.

Pregateste umplutura de iaurt, amestecand branzica, ouale, iaurtul, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si stafidele. Trebuie sa iti iasa o crema lichida.

Aseaza jumatate din foile de placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acopera totul cu umplutura de iaurt, apoi aseaza cealalta jumate de foi de placinta.

Pune placinta la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mic, circa 40 de minute.

Dupa ce placinta s-a copt, las-o la racit, apoi pudreaz-o cu zahar.

Trucuri

Pastreaza placinta la frigider si pudreaz-o cu zahar doar in momentul servirii.

Citeste si despre