Placinta cu prune

| | Actualizat: 2012-05-24 16:36:37

Nu mai dureaza mult si tarabele din piete se vor umple cu tot felul de fructe proaspete si aromate, numai bune de pus in deserturi. Asa ca ar fi bine sa iti pregatesti din timp o colectie de retete pe care sa le ai la indemana. Iata reteta de placinta cu prune.

Foto: bbcgoodfood.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 pachet aluat foietaj (800 g)

1/2 kg prune, fara samburi

1/2 l vin rosu

coaja portocala

suc portocala (100 ml)

100 g zahar tos

1 baton scortisoara

Mod de preparare

Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Intre timp, pune la fiert vinul, 70 grame de zahar, sucul de portocale si batonul de scortisoara. Dupa ce vinul a dat in fiert, ia-l de pe foc si adauga prunele, pe care le lasi 10 minute sa isi ia aroma.

Separat, amesteca zaharul ramas (30 g) si coaja de portocala.

Aseaza aluatul intr-o tava incapatoare, presara deasupra amestecul de coaja de portocala si zahar, apoi distribuie uniform prunele.

Pune placinta la copt, la foc mediu pentru circa 15 minute. Apoi, dupa trecerea acestui timp scoate placinta din cuptor si unge-o cu amestecul de vin si scortisoara, pe care l-ai mai dat intr-un clocot.

Baga din nou placinta la copt, circa 10 minute.

Lasa placinta la racit, cu usa cuptorului intredeschisa, apoi portioneaz-o dupa inspiratie.

Serveste placinta simpla sau pudrata cu zahar.

Citeste si despre