Obiceiul placintei cu ravase este foarte raspandit in lume, fiind practicat, de regula, in preajma sarbatorilor.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Aluat
4 galbenusuri
500 g faina
2 linguri ulei
20 g drojdie
300 ml lapte
1/2 lingurita sare
100 g zahar
Umplutura
500 g branza de vaci
3 oua
2 linguri esenta vanilie
coaja lamaie
50 g stafide
1 pahar lapte
sare
Suplimentar
ravase
Mod de preparare
Pregateste un aluat din ingredientele mentionate, apoi lasa-l la dospit, circa o ora, la un loc caldut.
Intre timp pregateste compozitia de branza, amestecand bine toate ingredientele. Trebuie sa obtii o compozitie omogena si fina.
Intinde o foaie de placinta mai grosuta. Aseaza deasupra acesteia umplutura de branza. Impatureste ravasele si distribuie-le simetric pe suprafata placintei.
Pune placinta la copt, la foc mediu, circa 35 de minute.
Tipul bucatariei
Internationala