Nu-i asa ca dovleacul portocaliu ti-a facut cu ochiul de pe tarabele taranilor? Daca te-ai hotarat sa pregatesti o placinta cu dovleac, noi iti oferim o reteta delicioasa, iar cei dragi vor fi incantati.
Foto: verticalonline.ro
Timp de preparare
1 h
Dificultate
Medie
Ingrediente
Aluat
1 cana zahar pudra
2 cani faina
1 praf de copt
1 cana lapte
1 pahar ulei
3 oua
coaja si zeama de la o lamaie
Umplutura
1 kg dovleac ras
100 g unt
100 g zahar
100 g miez de nuca, tocat marunt
scortisoara, dupa gust
Mod de preparare
Pregateste mai intai alautul pentru placinta. Intr-un bol incapator adauga ingredientele uscate, apoi pune-le si pe cele lichide. Amesteca bine cu mixerul, astfel incat sa ai compozitia unei smantani mai groase.
Pentru umplutura, pune dovleacul ras la calit, intr-o cratita incapatoare, alaturi de unt. Adauga apoi zaharul si scortiosara si lasa compozitia sa fiarba cam 15 minute. Lasa umplutura de dovleac la racit, apoi adauga miezul de nuca, tocat marunt.
Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, toarna 3/4 din aluatul obtinut, pune compozitia de dovleac si acopera cu restul de aluat.
Pune placinta la copt, la foc mediu, circa 25 de minute.
Lasa placinta la racit, apoi pudreaz-o cu zahar.
Tipul bucatariei
Internationala