Placinta Poale-n brau

| | Actualizat: 2012-05-26 12:39:53

Cel mai cunoscut desert din regiunea Moldovei, placinta "poale-n brau" iti ofera o varianta atractiva pentru a folosi branzica de vaci in alimentatia celor mici.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Dificila

Ingrediente

Aluat

1 cana lapte

1 cub drojdie

550-600 g faina alba

3 linguri zahar

1/2 lingurita sare

2 linguri mari unt

3 oua

Umplutura

200 g branza de vaci

200 g branza framantata

100 g zahar

coaja lamaie

1 esenta rom

2 oua

1 lingura smantana

Mod de preparare

Prepara intai maiaua, astfel: pune intr-un vas drojdia cu 2 linguri de zahar si 3 linguri de faina, apoi adauga 50 ml de lapte caldut. Omogenizeaza bine si lasa amestecul obtinut la cald, 10 minute.

Ulterior, adauga faina, ouale, zaharul, sarea, untul (la temperatura camerei) si laptele caldut. Framanta bine aluatul, apoi lasa-l la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregateste umplutura, amestecand toate ingredientele bine, astfel incat sa iasa o compozitie cremoasa.

Aluatul il imparti in 15 bucati, apoi fiecare pe dintre ele o aplatizezi pe un plan de lucru presarat cu faina si-i dai forma de patrat.

Pune cate o lingura din amestecul de branza in mijlocul fiecarui patrat, apoi uneste colturile opuse, pana obtii o bocceluta.

Pune placintelele la copt, intr-o tava cu hartie de copt, circa 25 de minute.

Citeste si despre