Cel mai cunoscut desert din regiunea Moldovei, placinta "poale-n brau" iti ofera o varianta atractiva pentru a folosi branzica de vaci in alimentatia celor mici.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Dificila
Ingrediente
Aluat
1 cana lapte
1 cub drojdie
550-600 g faina alba
3 linguri zahar
1/2 lingurita sare
2 linguri mari unt
3 oua
Umplutura
200 g branza de vaci
200 g branza framantata
100 g zahar
coaja lamaie
1 esenta rom
2 oua
1 lingura smantana
Mod de preparare
Prepara intai maiaua, astfel: pune intr-un vas drojdia cu 2 linguri de zahar si 3 linguri de faina, apoi adauga 50 ml de lapte caldut. Omogenizeaza bine si lasa amestecul obtinut la cald, 10 minute.
Ulterior, adauga faina, ouale, zaharul, sarea, untul (la temperatura camerei) si laptele caldut. Framanta bine aluatul, apoi lasa-l la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregateste umplutura, amestecand toate ingredientele bine, astfel incat sa iasa o compozitie cremoasa.
Aluatul il imparti in 15 bucati, apoi fiecare pe dintre ele o aplatizezi pe un plan de lucru presarat cu faina si-i dai forma de patrat.
Pune cate o lingura din amestecul de branza in mijlocul fiecarui patrat, apoi uneste colturile opuse, pana obtii o bocceluta.
Pune placintelele la copt, intr-o tava cu hartie de copt, circa 25 de minute.