Popcornul cu caramel este o alternativa dulce la popcornul clasic, cu sare, si este cea mai potrivita alegere pentru gustarile zilnice ale copiilor si ale membrilor familiei. Iata o reteta simpla si savuroasa pentru iesirile la picnic, serile cu filme in familie sau alte ocazii speciale!
Foto: frugallivingandhavingfun.com
Timp de preparare
10 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
100 g popcorn
300 g unt
300 g zahar brun
Mod de preparare
Pune cate o portie de porumb intr-un castron termorezistent cu capac si baga-l la microunde, cam 2.5 minute, la temperatura cea mai mare. Repeta procesul pana termini toata cantitatea de porumb.
Topeste untul intr-o cratita si adauga apoi zaharul brun. Lasa cratita la foc mic, astfel incat zaharul sa se topeasca treptat.
Cand s-a topit tot zaharul, se pune amestecul peste toata cantitatea de popcorn si se amesteca bine cu o lingura mare (nu cu mana, deoarece frige). Se lasa la racit.
Popcornul va deveni crocant si delicios.
Valori nutritrionale per 100 g
Calorii: 381
Grasimi: 1.4 g
Proteine: 2 g
Glucide 90.06 g