Prajitura Televizor sau Prajitura Budapesta este o reteta complexa, care se face in trei pasi, insa amestecul inegalabil de arome si gust merita tot efortul, in special in preajma sarbatorilor. Este delicioasa si pe gustul tuturor!
Iata cum se prepara Prajitura Televizor sau Prajitura Budapesta!
- Timp de preparare: 2 ore
- Dificultate: medie
Ingrediente pentru Prajitura Budapesta sau Prajitura Televizor
Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara delicioasa prajitura Budapesta (Televizor):
Pentru foi:
- 300 g faina
- 1 ou
- 100 g zahar pudra
- 2 lingurite de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 20 g unt
Pentru blat:
- 6 oua
- 10 linguri zahar
- 240 g faina
- 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
- 0.5 ml lapte
- 250 g zahar
- 70 g faina
- 200 g unt
Mod de preparare prajitura Budapesta
Prepara mai intai foile: amesteca toate ingredientele pana cand obtii un aluat consistent. Imparte-l in doua bile, intinde-le sub forma de foi si coace-le e fundul unei tavi, timp de 10 minute fiecare.
Prepara apoi blatul: separa ouale, freaca galbenusurile cu zaharul si adauga apa calduta, treptat. Adauga faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Toarna aluatul intr-o forma patrata si coace-l tip de 30-35 de minute.
Prepara si crema: amesteca faina cu laptele si zaharul intr-o cratita pe care o pui apoi pe foc si o lasi pana se ingroasa. Untul se incorporeaza cu mixerul la final, dupa ce crema s-a racit.
Se asambleaza prajitura astfel: foaie + 1/2 crema + blat + 1/2 crema + foaie + zahar pudra.
Iata si o reteta video cu instructiuni simple despre cum se prepara prajitura Budapesta sau prajitura Televizor: