Prajitura cu capsuni este un desert clasic al bucatariei romanesti, care prezinta avantajul ca se pregateste din ingrediente putine.
Foto: foodista.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
300 g capsuni
6 oua
6 linguri zahar pudra
6 linguri faina
15 ml zeama lamaie
coaja rasa de lamaie
zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Spala capsunile si presara deasupra lor zaharul. Lasa-le deoparte si pregateste aluatul.
Separa ouale, iar galbenusurile bate-le cu zaharul pudra. Adauga cate o lingura de zahar si mixeaza foarte bine, pana termini toata cantitatea.
Adauga faina, in ploaie, dar amesteca de sus in jos, foarte usor, cu o lingura de lemn.
Albusurile le bati spuma cu zeama si coaja de lamaie, apoi le pui peste galbenusuri.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni compozitia, niveland cu lingura. Aseaza deasupra capsunile scurse de zeama lasata.
Pune prajitura la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin si trece testul scobitorii.
Lasa prajitura putin la racit, apoi tai-o felii si pudreaz-o cu zahar.
Tipul bucatariei
Internationala