Prajitura cu crema de branza si struguri este, de fapt, un cheesecake clasic in care strecori unele dintre cele mai parfumate fructe. Este un desert gustos si hranitor, cu care ii poti rasfata oricand pe cei dragi!
Timp de preparare: 30 min.
Dificultate: usor
Ingrediente
Aluat:
300 g biscuiti
150 g unt
Crema:
300 g crema de branza
200 g mascarpone
200 g zahar pudra
200 g frisca lichida
3-4 picaturi de extract de vanilie
10 g gelatina
boabe de struguri albe si negre
Mod de preparare
Sfarama biscuitii in robotul de bucatarie si amesteca-i cu untul topit, apoi asaza-i pe fundul unei forme de tort detasabile. Separat, prepara crema, amestecand mascarpone cu crema de branza, zaharul pudra si vanilia. Intr-un bol mic, dizolva gelatina in putina apa calda, apoi adauga in compozitia de branza si amesteca bine totul pana obtii o crema omogena.
Imparte crema in doua. Adauga o parte peste biscuiti, acopera toata suprafata cu boabe de struguri, apoi toarna si restul de crema. Decoreaza cheesecake-ul cu frisca. Baga-l la rece cel putin 2-3 ore inainte de a-l servi.