Prajitura cu crema de lapte este cunoscuta de gospodine si sub denumirea de prajitura kinder-pinguin.
Timp de preparare
100 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
Blat
5 oua
100 g zahar
30 ml lapte
140 ml ulei
50 g gris
40 g cacao
70 g faina
2 linguri de miere
1 lingurita de praf de copt
1 plic zahar vanilat
Crema
400 ml smantana dulce pentru frisca
2 linguri zahar
2 linguri lapte condensat
1 plic gelatina
esenta de vanilie
Glazura
60 g ciocolata amaruie
35 g unt
1 lingura ulei
1 lingurita apa
Mod de preparare
Pregateste un aluat de negresa din toate ingredientele mentionate, apoi imparte compozitia in 2 parti. Pune-le la copt pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt, circa 15 minute fiecare.
Intre timp, pune la inmuiat gelatina in 2 linguri cu apa rece.
Bate smantana, adauga zaharul si mai bate putin. Gelatina o topesti la microunde, o amesteci cu laptele condensat, apoi torni peste frisca batuta si omogenizezi.
Pentru glazura, topesti ciocolata la foc mic sau la microunde impreuna cu untul, apa si uleiul.
Pune crema peste o foaie de prajitura, niveleaza, aseaza a doua foaie, apoi toarna usor glazura.
Da prajitura la rece, circa 2 ore.
Tipul bucatariei
Internationala