Ingrediente
125 g faina
110 g margarina rece
50 g zahar
100 g gem de zmeura sau mure
100 g crema de branza
3 linguri lapte
150 g ciocolata (100 g alba si 50 g cu lapte)
Mod de preparare
1. Se amesteca primele 3 ingrediente, intr-un castron, pana amestecul capata un aspect nisipos. Cand il strangeti in pumn trebuie sa se formeze un bulgare.
2. Se da drumul la cuptor la 174°C (350°F). Se preseaza aluatul intr-o tava mica (15 x 15 cm) si se da la cuptor aproximativ 15 minute sau pana se rumeneste.
3. Se intinde gemul peste crusta calda. Intr-o craticioara se incalzeste crema de branza si se amesteca cu laptele si ciocolata (100 g) topita la bain-marie. Se toarna peste stratul de gem. Deasupra se rade ciocolata ramasa sau se poate topi si aceasta si turna deasupra. Lasati-o sa stea cateva minute, apoi taiati-o.
POFTA BUNA IN CONTINUARE!!!
Reteta recomandata si gatita de getutica.