Prajitura cu mere este unul dintre cele mai apreciate deserturi din bucataria romaneasca.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
2 oua
9 linguri zahar
9 linguri lapte
12 linguri faina
1/2 plic praf de copt
6 mere
4 linguri uleipentru calit merele
scortisoara
4 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Curata merele de coaja, curata-le samburii si pune-le la calit in ulei, apoi adauga scortisoara. Separat, mixeaza ouale cu zaharul, apoi toarna uleiul in fir subtire si amesteca bine. Adauga faina amestecata cu praful de copt si laptele, apoi continua mixarea.
Toarna jumatate din cantitatea de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da tava la cuptor circa 10 minute. Scoate tava din cuptor, pune deasupra merele rase si toarna restul de aluat.
Da prajitura la copt inca 35 de minute, pana capata o crusta aurie. Lasa prajitura la racit, apoi pudreaza-o cu zahar.
Tipul bucatariei
Internationala