Prajitura cu mere. Reteta celor 3 pahare, simpla si rapida!

| | Actualizat: 2024-11-04 14:50:04

Ce poate fi mai placut decat sa prepari o prajitura delicioasa cu mere, perfecta pentru sezonul toamnei? Daca vrei sa iti incanti papilele gustative cu un desert simplu, iti propun reteta celor 3 pahare. Aceasta metoda usoara de masurare te ajuta sa obtii un rezultat excelent fara a fi nevoie de cantar.

Prajitura iese extrem de gustoasa, cu un amestec de mere care aduce un contrast placut intre dulcele si acrisorul fructelor. Untul topit se imbina perfect cu ingredientele, creand o textura bogata si aromata. Aceasta reteta este ideala pentru momentele cand vrei ceva rapid si savuros, imbinand aromele de mere si scortisoara. Poti savura prajitura fie calda, cu o inghetata, fie rece, alaturi de o ceasca de ceai sau cafea.

CITESTE SI: Prajitura "7 lei" - Desert cu mere si scortisoara

Merele sunt printre cele mai populare fructe si sunt disponibile pe parcursul intregului an, fiind ideale pentru prepararea deserturilor. Datorita versatilitatii lor, pot fi folosite in placinte, tarte, checuri si multe altele. O reteta pe care ti-o recomandam este crumble-ul de mere cu scortisoara.

Mai jos gasesti reteta detaliata a prajiturii celor 3 pahare, cu ingrediente si pasii de preparare.

Ingrediente pentru prajitura cu mere

  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de gris
  • 1 pahar de zahar
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 5-6 mere mari, curatate si date pe razatoare
  • 100 g de unt topit
  • 1 lingurita de scortisoara (optional)
  • Zeama de lamaie (optional)
  • Zahar pudra pentru decor (optional)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste o tava rotunda de 24 cm, ungend-o cu unt sau tapetand-o cu hartie de copt.

Pregateste merele: spala-le bine, sterge-le si da-le pe razatoare, lasand coaja intacta. Stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga scortisoara, amestecand totul bine.

Amesteca ingredientele uscate: in bol, cerne faina si adauga grisul, zaharul si praful de copt. Amesteca bine pentru a omogeniza ingredientele.

Asambleaza prajitura: in tava pregatita, pune un strat de amestec uscat (aproximativ 1/4 din compozitie). Adauga 1/3 din merele rase, urmat de un alt strat de amestec uscat, apoi restul merelor, continuand pana termini toate ingredientele. Finalizeaza cu ultimul strat de amestec uscat.

Topeste untul si lasa-l sa se raceasca usor, apoi intinde-l uniform peste prajitura, asigurandu-te ca acoperi intreaga suprafata. Daca vrei sa o prepari de post, poti folosi ulei.

Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de 40-45 de minute, pana devine aurie si ferma la atingere.

Raceste prajitura, presara zahar pudra deasupra si portioneaza-o. Savureaza-o cu cei dragi!

CITESTE SI: 5 retete de placinta pe care familia ta le va adora!

Citeste si despre