Prajitura cu morcov se pregateste destul de usor si poate fi inclusa in alimentatia celui mic, pentru ca face parte din categoria deserturilor sanatoase.
Foto: mytotalmakeover.ca
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
3 oua
300 g zahar
300 g faina
300 g morcov ras
200 ml ulei floarea soarelui
1 plic praf de copt
coaja portocala
1 lingura bicarbonat
1/2 lingurita otet
Mod de preparare
Mixeaza ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie cremoasa, adauga uleiul, apoi incorporeaza morcovul ras si faina amestecata cu praful de copt. Adauga bicarbonatul stins cu putin otet.
Aromatizeaza prajitura cu coaja rasa de portocala.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pune prajitura la copt, la 180 de grade, circa 25 de minute. Scoate prajitura cand devine aurie, dupa ce ai facut proba cu scobitoarea.
Serveste prajitura abia dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.
Tipul bucatariei
Internationala