Vrei sa-i faci copilului tau o surpriza si sa-i prepari un desert sanatos, dar gustos, la final de saptamana? Iti propunem o reteta de prajitura cu nuca de cocos si caju. Este delicioasa, usor de preparat si potrivita pentru intreaga familie.
Aceasta prajitura poate fi oferita tuturor copiilor de peste doi ani. Iata cum se prepara.
Ingrediente pentru prajitura cu nuca de cocos si nuci de caju
- Un iaurt
- O masura de ulei de masline extravirgin
- 3 masuri de faina integrala de grau
- 3 oua
- 16 grame de drojdie
- pasta de curmale (dupa gust)
- O mana de nuci caju
- Lapte de cocos
- afine
- Fructe rosii asortate
Cum se prepara
Pasta de curmale se obtine foarte usor acasa. Pune o mana de curmale intr-un castron si acopera-le cu apa la 70-80 de grade. Lasa-le sa-si traga apa timp de doua-trei ore, apoi scurge-le si paseaza-le bine.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Intr-un bol bate bine ouale si adauga 3 linguri de pasta de curmale, drojia, faina si uleiul.
Amesteca totul pana la omogenizare. Pune aluatul pentru tarta intr-o forma unsa cu unt si coace-l timp de jumatate de ora.
Pentru topping, inmoaie caju-ul timp de 12 ore in apa, apoi scurge-l bine.
Amesteca laptele de cocos cu caju-ul. Foloseste trei parti de caju la fiecare parte de lapte. Adica 30g caju pentru fiecare 10 grame de lapte. Paseaza totul cu blenderul pana obtii o compozitie fina. Adauga peste iaurtul si gelatina topita conform instructilor de pe ambalaj. Optional, daca doresti sa obtii un gust dulceag, adauga o lingura, doua de pasta de curmale. Acopera blatul scos din cuptor si decoreaza totul cu afine.
Lasa tarta la frigider peste noapte inainte de a o taia.
FOTO: freepik.com